nedelja, 12.07.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Puno ljubavi i obaveza

Ukratko: pas u stanu zahteva višegodišnju odgovornost. Zato, pre nego što kupite psa obavestite se o posebnim uslovima koje je potrebno da mu obezbedite. Razmislite koja rasa bi vam odgovarala,…

1

Letnji ukusi za manju kilažu

Gladovanje nije način da trajno izgubite kilograme i izgledate lepo u novom kupaćem kostimu. Ne. Umesto toga, razmišljajte o zdravoj, manje kaloričnoj, letnjoj hrani i potrudite se da svaki dan…

Umesto fudbala izabrao književnost

U jednom intervjuu Stefan Mitić (28) je za sebe rekao da je „sav od paradoksa”, navodeći primer da obožava ajvar, iako ne voli papriku. Pomalo neobično za nekog ko je rodom iz Leskovca. Završio je…

1

Pica iz kamenog doba

Jelo koje je po svemu sudeći najomiljenije među mališanima, tinejdžerima, ali i onima malo starijima jeste pica. Jednostavno i brzo se…

1

Rekordne temperature u Sibiru

BRISEL - Temperature na sibirskom Arktiku dostigle su rekordne proseke u junu, a na nekim oblastima se beleži porast od čak 10 stepeni…

1

Stotine slonova misteriozno uginulo u Bocvani

U severnoj Bocvani, poslednjih nekoliko meseci, misteriozno je uginulo nekoliko stotina slonova. Uzorci koje su vladini službenici uzeli…

4

Repriziramo, pa šta?

Brižni roditelji su nekada usmeravali svoju decu da postanu učitelji uz argument „tri meseca godišnje si na raspustu”. Taj savet i nije…

5

Da li znate?

Koliki mogu da budu podvodni planinski lanci
Šezdeset pet hiljada kilometara *Zemljina kora se sastoji od džinovskih ploča koje plutaju na užarenom tečnom zemljinom omotaču. Deset kilometara debele okeanske ploče stalno pucaju na sredini i tako nastali komadi odlaze na različite strane. Kroz pukotine prodire magma koja se hladi i popunjava pukotinu. Tako ohlađena, magma svake godine raste za deset centimetara zbog čega u morskim dubinama stalno nastaju novi grebeni. Duž okeanskog dna protežu se ovi planinski lanci u ukupnoj dužini od 65.000 kilometara, što je jednako jednom i po obimu Zemlje. Zahvaljujući tome oni su najduži planinski lanac na svetu koji je sa kopna nevidljiv.

Horoskop

Dnevni Horoskop
Za 12. juli 2020
#
Ovan

Pravi je trenutak da se pozabavite zaostalim kućnim poslovima i uređenjem doma. Možete računati na pomoć starijih članova porodice. Budite oprezniji sa oštrim predmetima.

#
Bik

Prijaće vam da više vremena provodite sa bliskim prijateljima. Pravi je trenutak da prevaziđete nesporazume koji opterećuju vaš odnos. Nemojte preterivati sa trošenjem novca.

#
Blizanci

Prati vas dobro raspoloženje. Imate kreativne planove i ideje, potrudite se da ih realizujete. Ako ste slobodnog statusa, poželećete ljubavnu avanturu sa atraktivnom osobom.

#
Rak

Imaćete potrebu da se osamite. Uživaćete u kreativnim poslovima. Budite oprezniji sa novcem, nije povoljan trenutak za investicije i trgovinu. Kontrolišite krvni pritisak.

#
Lav

Iskoristite povoljne prilike da trgovinom ostvarite značajniju finansijsku dobit. Poslušajte savet iskusnijeg prijatelja. Posvetite pažnju partneru, oseća se zapostavljeno.

#
Devica

Prijaće vam da više vremena provodite sa partnerom. Pravi je trenutak da prevaziđete nesporazume. Ako ste slobodnog statusa, kontaktiraće vas stara ljubav. Korigujte ishranu.

#
Vaga

Imate potrebu da se opustite i prepustite ličnim zadovoljstvima. Bićete u prilici da prevaziđete nesporazum sa bliskim prijateljem. Neophodan je oprez sa tehničkim aparatima.

#
Škorpija

Raspoloženi ste za šalu i zabavu. Prijaće vam da više vremena provodite sa mlađim članovima porodice. Nemojte preterivati sa sportskim aktivnostima, možete se povrediti.

#
Strelac

Pravi je trenutak da prevaziđete nesporazume sa starijim ukućanima. Ako ste slobodnog statusa, budite aktivniji na društvenim mrežama, upoznaćete interesantnu mlađu osobu.

#
Jarac

Imate odlične ideje kako da unapredite tekuće finansije, potrudite se da ih realizujete. Ako ste slobodnog statusa, poželećete ljubavnu avanturu. Smanjite grickalice i slatko.

#
Vodolija

Obradovaće vas povoljne finansijske vesti, ali nemojte preterivati sa trošenjem novca. Pravi je trenutak da prevaziđete nesporazume sa rođacima i prijateljima. Smanjite lekove.

#
Ribe

Napeti ste i skloni ishitrenim reakcijama. Opterećuju vas nedovršeni poslovi. Ako ste slobodnog statusa, imaćete ponudu za tajnu vezu. Izbegavajte alkohol i smanjite cigarete.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja