utorak, 24.11.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Kina lansirala svemirsku letelicu koja treba da donese materijal sa Meseca

VENČAN - Kina je poslala na Mesec svemirsku letelicu koja treba da donese materijal s površine tog nebeskog tela prvi put posle više od 40 godina. Misija „Čane 5”, nazvana po kineskoj boginji…

2

Britanski istraživač tvrdi da je otkrio Isusovu kuću

NAZARET - Britanski istraživač Ken Dark, arheolog iz Univerziteta Reding, tvrdi da je našao kuću u kojoj je detinjstvo proveo Isus Hrist i da se ona nalazi u Nazaretu, saopštila je Evropska…

1

Devetsto pedeset godina od osnivanja manastira Svetog Prohora Pčinjskog

Manastir Prepodobnog Prohora Pčinjskog podigao je vizantijski car Roman IV Diogen pre 950 godina – 1070. godine, u znak zahvalnosti Svetom Prohoru koji mu je prorekao da će postati car, a veliku…

Kina u pripremnoj fazi slanja sonde na Mesec

PEKING – Kina danas obavlja poslednje pripreme pre slanja sonde na Mesec, koja bi trebalo da skupi mesečevo kamenje i vrati se na Zemlju,…

Zoran Milivojević za „Politiku”: Žal za propuštenim

Većina ljudi, kada se osvrnu unazad i pogledaju na svoj život, na odluke koje su donosili u određenim trenucima, mogu naći nešto zbog čega…

18

Pegla

Ko bi rekao da pegla ima tako bogatu prošlost! Po svemu sudeći, Kinezi su prvi otkrili da je toplota najbolji način da se izgužvana…

U ruševinama Pompeje otkriveni ostaci gospodara i roba

RIM - Arheolozi su otkrili izuzetno dobro očuvane ostatke dvojice muškaraca koji su poginuli u vulkanskoj erupciji prilikom koje je…

1

Da li znate?

Ko je osnovao prvu akademiju na svetu
Platon * Akademija, kao visokonaučna ustanova dobila je ime prema gaju posvećenom heroju Akademu u blizini Atine. Platon (427–374 pre nove ere), kupio je gaj i tu osnovao svoju školu, akademiju, između 387. i najkasnije 361. godine pre nove ere. Akademiju je ukinuo vizantijski car Justinijan (483–565), 529. godine. Italijanski renesansni naučnici, željni naučnih rasprava, prihvataju ime Platonove škole. Okupljaju se u velikim kulturnim centrima pod pokroviteljstvom nekog mecene. Moderne akademije imaju nacionalni karakter i proučavaju razne grane nauke, književnosti i umetnosti. Broj članova je ograničen, a izbor često rigorozan.

Horoskop

Dnevni Horoskop
Za 24. novembar 2020
#
Ovan

Obradovaće vas povoljne poslovne vesti. Finansije se poboljšavaju, razmislite o investicijama. Ako ste slobodnog statusa, poželećete ljubavnu avanturu. Smanjite grickalice.

#
Bik

Prijaće vam da više vremena provodite sa bliskim prijateljima. Pravi je trenutak da prevaziđete nesporazume koji opterećuju vaš odnos. Izbegavajte alkohol i smanjite cigarete.

#
Blizanci

Vaša preduzimljivost i kreativnost će dolaziti do punog izražaja na poslu. Ako ste preduzetnik, sklopićete odlične dogovore sa saradnicima iz inostranstva. Korigujte ishranu.

#
Rak

Otvoreni ste za kreativne predloge i ideje. Finansije se poboljšavaju, pravi je trenutak za investicije. Ako ste slobodnog statusa, kontaktiraće vas nekadašnja simpatija.

#
Lav

Intuitivni ste i kreativni. Sklopićete odlične poslovne dogovore. Ako ste slobodnog statusa, budite aktivniji na društvenim mrežama, upoznaćete interesantnu mlađu osobu.

#
Devica

Imaćete potrebu da više vremena provodite sa partnerom. Pravi je trenutak da prevaziđete nesporazume iz prošlosti. Budite pažljiviji sa tehničkim aparatima i u saobraćaju.

#
Vaga

Na poslu ćete biti preduzimljivi i efikasni. Sklopićete odlične poslovne dogovore, ali i proširiti krug saradnika kreativnim mlađim osobama. Unosite više vitamina i tečnosti.

#
Škorpija

Uživaćete u kreativnim timskim poslovima i radu sa mladima. Finansije se poboljšavaju, razmislite o investicijama. Posvetite pažnju bliskom prijatelju, potrebna mu je podrška.

#
Strelac

Imate potrebu za odmorom i razonodom. Prijaće vam da više vremena provodite u porodičnom okruženju. Neophodan je veći oprez sa tehničkim aparatima i oštrim predmetima.

#
Jarac

Otvoreni ste za nove kontakte i poznanstva. Uživaćete u kraćim putovanjima. Ako ste slobodnog statusa, kontaktiraće vas nekadašnja simpatija. Unosite više vitamina i tečnosti.

#
Vodolija

Imate odlične poslovne planove i ideje. Potrudite se da ih realizujete uz podršku iskusnijih prijatelja. Nemojte preterivati sa rekreativnim sportom, možete se povrediti.

#
Ribe

Pravi je trenutak da obnovite poslovne kontakte sa nekadašnjim saradnicima. Posvetite pažnju bliskim prijateljima, potrebna im je podrška. Smanjite masnu hranu i slatkiše.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja