Potrebno je:
- 1 kg jagnjećih kotleta u komadu
- 50 g ulja
- 2 glavice crnog luka
- 2 paradajza ili 4 kašike paradajz-pirea
- kašika brašna
- pola čaše kisele pavlake
- začin, so
Za „raso”:
- 2 dl belog vina
- 2 dl sirćeta
- 5 dl vode
- 4 kašike ulja
- 2 lista lovora
- 3 čena belog luka
- majčina dušica
- biber u zrnu
- začin, so
Sastojke za „raso” prokuvati oko tri minuta i ohladiti. Jagnjetinu staviti u pripremljen „raso”, pa je ostaviti da odstoji oko 24 sata. Nakon toga dobro je ocediti i zapeći sa svih strana na vrućem ulju. Dodati luk isečen na kriške, paradajz, začin i dinstati oko sat i po postepeno dolivajući „raso”. Na kraju umešati brašno razmućeno s malo vode, prokuvati, dodati kiselu pavlaku, promešati i sipati preko mesa. Dinstati još malo i servirati toplo uz pire, bareni krompir, spanać ili kelj preliven maslacem.