petak, 26.02.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
subota, 16.01.2021. u 08:57

Škampi na buzaru

Potrebno je:

  • 1,5 kg škampa
  • 1, 5dl maslinovog ulja
  • 200 g crnog luka
  • 20 g belog luka
  • 20 g seckanog paradajza
  • 20 g prezli
  • 4 dl belog vina
  • seckani list peršuna
  • so, biber
  • pakovanje testenine

Oprati škampe. Naseckati luk i peršunov list. Propržiti crni luk na maslinovom ulju, dodati beli luk, paradajz, so, biber i vino, pa u ovaj umak složiti škampe. Poklopiti i ostaviti da se na lagano krčka 40 minuta, povremeno samo protresti, ne mešati. Pred kraj dodati prezlu da malo zgusne sos. Skuvati testeninu, sipati u oval, pa od gore dodati sos i škampe, posuti s malo maslinovog ulja i seckanim peršunom.

Foto i recept Marina Strmotić (Marina Mars)

Komеntari13
6ed1b
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Змај Змајски
У српском језику не постоји реч "бузара" Дакле!
...
Skampi se kuvaju na mornarski, dakle svi sastojci se sirovi stave u lonac, promjesaju, poklope poklopcem i kuvaju na jakoj vatri 10 tak minuta. Sastojci: skampi, maslinovo ulje 1,5 dcl na 1 kg skampa, svjezi persin sitno sjeckani, papar u zrnu, koncetrat paradajza 1 zlicu, cijela glavica sitno sjeckanog bijelog luka, 2 dcl bijelog vina i to je to. Dobar tek!
Змај змајски
Шта је то "бузара"?
Hobby cook
Buzara je istarski način spremanja jela od morskih plodova. Pravilan naziv recepta glasi: Špageti sa škampima na buzaru!
Franko
i da dodam da riba i paradajiz ne idu zajedno
Hobby cook
Foto je iz kataloga. A sastavljač recepta ne razlikuje škape od svinjskog papka! A prezle da se zgusne sos... lijevom se prekrstiti. A šta ostane od škampa posle 40 minuta krčkanja? Samo ljigava masa!

PRIKAŽI JOŠ

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja