ponedeljak, 30.03.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 23:14

Svinjska pečenica sa suvim šljivama

ponedeljak, 23.03.2020. u 17:54
(Фото Д. Илић)


Potrebno je:

  • 500 g svinjske pečenice (krmenadle bez kostiju) u komadu
  • 150 g suvih šljiva
  • so, biber
  • 500 g pečuraka (šampinjona ili neke druge gljive)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 100 g masti
  • 1 dl belog vina

Svinjsku pečenicu obraditi (odvojiti meso od opne i žilica), nožem napraviti rupu na preseku, duž celog parčeta, i u nju staviti suve šljive. Komad mesa povezati kuvarskim kanapom na nekoliko mesta , posoliti, pobiberiti i kratko propržiti sa svih strana da dobije zlatnožutu boju. U manji sač ili šerpu za pečenje staviti očišćeno i na sitnije komade nasečeno povrće, a preko njega pripremljeno meso. Zaliti vinom, poklopiti i peći na 180 stepeni oko sat i po. Kada je meso pečeno, izvaditi ga iz sača i ostaviti 10 minuta, skinuti kanap i seći na parčiće.

Uz ovo jelo servirati krompir, a na samo parče pečenice, po želji, staviti kašiku kajmaka.


Komentari0
bee3f
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja