sreda, 16.10.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 09:10
SITI I BEZ MESA

Tofu kofte

utorak, 10.09.2019. u 14:22
(Фото Пиксабеј)

Potrebno je (za 4 osobe):

 

• 400 g tofua natur
• 50 g griza (speltin)
• 1 komad zelene ljute paprike
• 1 kafena kašika mlevenog korijandera
• 1 ravna kafena kašika soli
• ulje za prženje (najpogodniji je od semena grožđa, repice)

Za sos

• 7 dl  paradajz soka
• 40 g mlevenog maka
• 40 g kokosovog brašna

Prilog

• 250 g basmati pirinča
• 5 dl vode
• 1 kafena kašika soli
• 1 supena kašika maslinovog ulja

Tofu izdrobiti u mrvice i umešati zajedno sa svim začinima i paprikom prethodno sitno nasečenom. Dodati griz i zamesiti smesu. Od te smese formirati loptice veličine golf loptice ili većeg oraha. Kuglice pržiti u zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Potom ih stavljati zajedno sa paradajz sokom u šerpu i kuvati desetak minuta na blagoj vatri. Nakon toga dodati mleveni mak i kokosovo brašno. Služiti zajedno sa basmati pirinčem.


Komentari1
bca0e
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Beogradjanin Schwabenländle
Још само да сте написало шта је то " кофте ", или сте мислили на обичне ћуфте.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja