уторак, 11.08.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа

Мирна женска рука у тешком мушком послу

Маша Милошевић (24) студенткиња је Машинског факултета у Нишу на коме се обрела после завршеног природно-математичког смера у гимназији. Попут других девојчица, као мала, на питање шта ће бити када…

​На месту сам где треба да будем

Двадесетпетогодишња новинарка Анђела Савић, чије занимљиве и  садржајне прилоге из области културе гледамо у Дневницима РТС-а, за „ТВ ревију“ каже је она најбољи доказ да и за младе људе који желе…

Синдром злог света

Какав је свет у коме живимо: опасан или безбедан, предвидив или непредвидив? Какви су људи: добри или лоши? Главни разлог је што људи имају различите одговоре, што не реагују на свет као такав, већ…

2

Маске за лице веома загађују животну средину

ЛОНДОН – Лична заштитна опрема за једнократну употребу (ППЕ) значајно доприноси већ озбиљној кризи пластичног загађења, упозоравају…

Хуавеј обуставља производњу чипова због америчких санкција

ПЕКИНГ – Кинески технолошки гигант Хуавеј суочава се са несташицом чипова за процесоре паметних телефона због америчких санкција и биће…

14

У лидерском знаку Лава

Глумачка легенда Роберт де Ниро претходних дана незаобилазна је тема светских таблоида. Нажалост, не због новог филма, већ као предузетник…

1

​Остварила сам све своје снове

Катарину Петровић, некадашњу Лазаревић гледаоци су запатили по врцавим, машовитим, оригиналним временским прогнозама... Уносила је радост…

Да ли знате?

Шта је то прћија
Мираз * Прћија представља имовину коју супруга приликом удаје доноси свом мужу. „Ја хоћу да мој син женидбом добије добру прћију.” Ова реч представља хеленизам и потиче из грчког језика. Има слично значење са речју мираз. Прћијашица је удавача која има богату прћију. „Неће мене твоји, они траже за снају богату прћијашицу.” Осим тога, ова реч може да има и друга значења. Она може да означава и деобину, „оно што неко у породичној задрузи има посебно као своје, осим задружнога”. „У задрузи се разликују задружно добро и прћија (peculium).” Сходно томе, прћијаш је члан породичне задруге који поред задружне има и своју личну имовину (прћију).

Хороскоп

Дневни Хороскоп
За 11. август 2020
#
Ован

На послу ће вам недостајати концентрација. Будите пажљиви са документима. Ако сте предузетник, немојте пропустити повољне прилике да остварите значајнији финансијски добитак.

#
Бик

Прати вас променљиво расположење, незадовољни сте емотивним статусом. Ипак, избегавајте расправе са партнером, могу прерасти у озбиљне неспоразуме. Смањите грицкалице.

#
Близанци

Имате потребу за одмором. Пријаће вам да се осамите и више времена проводите у природи. Финансије се побољшавају, али немојте претеривати са трошењем новца. Смањите лекове.

#
Рак

Имате одличне пословне планове, потрудите се да их реализујете. Можете очекивати подршку искуснијих пријатеља. Ако сте слободног статуса, упознаћете атрактивну млађу особу.

#
Лав

Прави је тренутак да унапредите професионални статус. Имаћете подршку претпостављених и утицајних особа. Немојте претеривати са рекреативним спортом, можете се повредити.

#
Девица

Имате жељу за пословним променама, али немојте доносити исхитрене одлуке. Ако сте предузетник, будите опрезнији у договорима са особама из иностранства. Смањите цигарете.

#
Вага

Будите веома опрезни са новцем. Није повољан тренутак за веће инвестиције и трговину. Ако сте слободног статуса, имаћете понуду за љубавну авантуру. Уносите више течности.

#
Шкорпија

На послу ћете бити веома ангажовани. Ипак, пратиће вас неспоразуми са колегама и сарадницима. Потрудите се да будете флексибилнији у ставовима. Избегавајте алкохол и цигарете.

#
Стрелац

Поједини саговорници ће вас иритирати ставовима и коментарима. Трудите се да не улазите у расправе, склони сте исхитреним емотивним реакцијама. Пронађите више времена за одмор.

#
Јарац

Незаинтересовани сте за посао. Пријаће вам да више времена проводите у друштву креативних млађих особа. Ако сте слободног статуса, будите активнији на друштвеним мрежама.

#
Водолија

Имате потребу да више времена проводите у породичном окружењу. Прави је тренутак да се позабавите заосталим кућним пословима. Неопходан је већи опрез са техничким апаратима.

#
Рибе

Бићете у прилици да превазиђете неспоразуме са рођацима и блиским пријатељима. Ако сте слободног статуса, контактираће вас некадашња симпатија. Контролишите крвни притисак.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља