Потребно је:
За тесто
- 3 јајета
- 150 г смеђег шећера
- 150 г зрелих банана
- 150 г ситно рендане шаргарепе
- 225 г маслаца собне температуре
- 3 кашике оштрог брашна
- 1 прашак за пециво
- мало рендане корице поморанџе
- прстохват соли
За крем
- 200 г крем сира
- 50 г милерама
- 2 кашике меда
- 1 ванилин-шећер
У згњечену банану додати шаргарепу, јаја, маслац, све сјединити, додати шећер, брашно, прашак за пециво, со, рендану кору поморанџе, промешати и сипати у папирне или силиконске калупе за мафине (количина је довољна за 20 до 22 комада). Пећи на 190 степени око пола сата.
За крем сјединити и добро измешати све састојке, па украсити охлађене мафине. За додатни украс може се скувати сируп од 1 дл воде и 2 кашике шећера у који се дода рендана шаргарепа и скува као слатко, охлади и стави на врх сваког мафина као укусна декорација.
Фото и рецепт Марина Стрмотић (Марина Марс)