уторак, 13.04.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
уторак, 23.02.2021. у 20:00 Снежана Ковачевић

Експлозија насиља у Новом Саду

Масовну тучу снимиле су безбедносне камере (Принтскрин)

Но­ви Сад – По­но­во се у Но­вом Са­ду до­га­ђа сви­ре­по пре­би­ја­ње на ули­ци. О то­ме све­до­чи сни­мак ко­ји је до­спео на дру­штве­не мре­же и згро­зио јав­ност, слич­но као што се де­си­ло про­шлог ле­та у Но­вом Са­ду у слу­ча­ју Ива­на Кон­ти­ћа, ко­ји је у ме­ђу­вре­ме­ну до­спео у при­твор, али оп­ту­жни­це и да­ље не­ма. 

У но­вом слу­ча­ју, ко­ји се до­го­дио у ве­чер­њим са­ти­ма ми­ну­ле су­бо­те у Ули­ци Ла­зе Те­леч­ког у цен­тру Но­вог Са­да, и ко­ји не за­о­ста­је мно­го по сво­јој су­ро­во­сти, че­тво­ри­ца осум­њи­че­них су ухап­ше­ни у не­де­љу уве­че, а дво­ји­ца ју­че. 

Из По­ли­циј­ске упра­ве Но­ви Сад са­оп­ште­но је да су при­пад­ни­ци МУП-а при­ве­ли че­тво­ри­цу ко­ји се те­ре­те да су у су­бо­ту уве­че ис­пред уго­сти­тељ­ског ло­ка­ла на­па­ли тро­ји­цу мла­ди­ћа са под­руч­ја Жа­бља и Чу­ру­га, да су их ту­кли ру­ка­ма и но­га­ма и но­жем им на­не­ли убод­не ра­не, та­ко да су дво­ји­цу те­шко по­вре­ди­ли, а јед­ног лак­ше. 

Ухап­ше­ни су М. М. (20), Д. Н. (21) и В. С. (20) из Ши­да ко­ји се сум­њи­че за на­сил­нич­ко по­на­ша­ње, а њи­хов су­гра­ђа­нин М. М. (21) за кри­вич­но де­ло те­шке по­вре­де. Од­ре­ђе­но им је за­др­жа­ва­ње до 48 са­ти и би­ће при­ве­де­ни, уз кри­вич­ну при­ја­ву основ­ном јав­ном ту­жи­о­цу у Но­вом Са­ду. По­ли­ци­ја је ју­че са­оп­шти­ла да је у Ши­ду ухап­си­ла и Б. Д. (21) и М. М. (21), та­ко­ђе из тог гра­да.

У овом тре­нут­ку, ка­ко је за наш лист ре­че­но у но­во­сад­ском Основ­ном су­ду, слу­чај још ни­је до­спео до су­ди­је за прет­ход­ни по­сту­пак, над­ле­жног за од­ре­ђи­ва­ње при­тво­ра. 

Дво­ји­ца ко­ја су те­шко по­вре­ђе­на при­мље­на су исте ве­че­ри, 20. фе­бру­а­ра, у Ур­гент­ни цен­тар Кли­нич­ког цен­тра Вој­во­ди­не. Ш. Н. (21) убо­ден је но­жем у груд­ни кош. На­кон бла­го­вре­ме­не ди­јаг­но­сти­ке, ини­ци­јал­ног пре­гле­да и збри­ња­ва­ња, па­ци­јент је хе­мо­ди­нам­ски ста­би­лан и на­ла­зи се на ле­че­њу у Ур­гент­ном цен­тру, на­во­де из пи-ар слу­жбе Кли­нич­ког цен­тра.

Та­ко­ђе је при­мљен Д. М. (24), са те­шким по­вре­да­ма у ви­ду убод­них ра­на у груд­ни кош, ра­ме­на и са озле­да­ма гла­ве. По­сле бла­го­вре­ме­не ди­јаг­но­сти­ке и ле­кар­ске по­мо­ћи, на­по­ми­њу у КЦВ-у, па­ци­јент се на­ла­зи на ле­че­њу на Кли­ни­ци за ане­сте­зи­ју и ин­тен­зив­ну те­ра­пи­ју. 

Пре­ма сним­ку са ка­ме­ре, ви­ше мо­ма­ка че­ка­ло је ис­пред клу­ба док су се из ње­га ра­зи­ла­зи­ли го­сти од ко­јих је је­дан по из­ла­ску до­био по­чет­ни уда­рац но­гом у гла­ву. Уда­ра­ли су га и гу­ра­ли уну­тра. Об­ра­чун је убр­зо на­ста­вљен на ули­ци ма­сов­ном ту­чом, где је је­дан од уче­сни­ка об­у­хва­тио мла­ди­ћа око по­ја­са и, као у бо­ри­лач­кој ве­шти­ни, ба­цио га на под, а он­да шу­ти­рао у гла­ву, што су чи­ни­ли и дру­ги, док је овај не­по­мич­но ле­жао. 

Ужа­са­ва­ју­ће улич­не сце­не, ко­је су за­бе­ле­же­не си­гур­но­сном ка­ме­ром, јав­ност је ви­де­ла и про­шле го­ди­не у слу­ча­ју Кон­ти­ћа ко­ји се те­ре­ти за по­ку­шај уби­ства мла­ди­ћа М. М. У Ви­шем јав­ном ту­жи­ла­штву у Но­вом Са­ду са­зна­је­мо да оп­ту­жни­ца про­тив Кон­ти­ћа ни­је по­диг­ну­та и да је ис­тра­га још у то­ку, а че­ка се на­лаз ве­шта­че­ња елек­трон­ске опре­ме, на­кон че­га ће се од­ре­ди­ти ве­шта­че­ња ко­ја су још по­треб­на. 

У ме­ђу­вре­ме­ну сти­жу и но­ви слу­ча­је­ви на­си­ља код ма­ло­лет­ни­ка из Но­вог Са­да, ко­је је то­ком ми­ну­лог ви­кен­да от­кри­ла по­ли­ци­ја. Сед­мо­ри­ца ма­ло­лет­них осо­ба сум­њи­че се да су у не­де­љу на Гр­ба­ви­ци ту­кли ру­ка­ма, но­га­ма, ка­и­шем и др­шком шраф­ци­ге­ра дво­ји­цу 18-го­ди­шња­ка из истог гра­да и да су им од­у­зе­ли но­вац. Сле­ди им при­ја­ва за на­сил­нич­ко по­на­ша­ње и кра­ђу. 

Тро­ји­ца ма­ло­лет­ни­ка, ка­ко се прет­по­ста­вља, пре­сре­ли су у су­бо­ту 15-го­ди­шњег Но­во­са­ђа­ни­на, уда­ра­ли га ме­тал­ном шип­ком, на­нев­ши му лак­ше по­вре­де. Про­тив осум­њи­че­них по­ли­ци­ја ће под­не­ти при­ја­ву у ре­дов­ном по­ступ­ку.

Још сед­мо­ри­ца ма­ло­лет­ни­ка те­ре­ти се за уни­ште­ње и оште­ће­ње ту­ђе ства­ри, па ће и они до­би­ти при­ја­ву. Но­во­сад­ска по­ли­ци­ја их је у не­де­љу уве­че про­на­шла у дво­ри­шту објек­та пред­школ­ске уста­но­ве где су, ка­ко се прет­по­ста­вља, прет­ход­но раз­ба­ца­ли и по­ло­ми­ли ин­вен­тар, сто­ло­ве, жар­ди­ни­је­ре, би­ци­кле... 

Коментари17
ce143
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Svabo
Sta ce deca, videla na televiziji da to tako treba, a isto tako i nema kaznjavanja za ubistva, sve se resava nekim nanogicama, pa sta da ocekujemo nego ovakvo nasilje?
Dejan Kojicic
I sve to u Novom Sadu,a ni jedan od njih nije rodjen u istom gradu!
Sasa Trajkovic
Опет мешамо бабе и жабе... узрок и последицу. Насиље је последица а не узрок лечите узрок а не последице. А узрок су некакави либерални закони о малолетницима и наводној заштити а резултат па пораст вршњачког насиља али то смо заборавили. Шта је са шундом и кичом и "образовним" емисијама које "едукују" нашу децу СА СВИХ КОМЕРЦИЈАЛНИХ ТЕЛЕВИЗИЈА. Зашто сте систематски урушавали ауторитет наставника, школе, образовања... па нам децу васпитава улица. А онда се лицемерно ишчуђујемо овим сликама.
Vagar
Vratile nam se zlatne 90-te.
Petar Rokočki
Сетите се случаја Ковачевић и одштете од милион долара, толика одштета треба и овде.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља