четвртак, 29.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
субота, 17.10.2020. у 10:47

Сваштара с месом

(Фото Пиксабеј)

Потребно је

  • 2 до 3 црвене паприке
  • 1 до 2 зелене или жуте паприке
  • 400 г свињског филеа
  • 150 г интегралног пиринча
  • мања главица броколија
  • 50 г сусама
  • 3–4 чена белог лука
  • главица црног лука
  • мало уља
  • со
  • бибер
  • соја сос

Пиринач обарити у сланој води. Месо исечено на коске побиберити и посолити; премазати с мало сенфа па оставити да одстоји 60 минута. Потом издинстати на мало уља и с исеченим црним луком. Доливати воду, колико је потребно да не гори. Када је готово сипати мало соја соса и искључити ринглу, али оставити да стоји на топлом.

Броколи опрати и обарити у сланој води, претходно искидати на цветове. Паприку исећи на коцке или кругове спустити у воду која ври и оставити да омекша – два до три минута.

У тањир сипати пиринач, потом месо, а на крају помешати броколи и паприке. Посути сусамом.

Коментари0
b751c
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља