субота, 24.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 16.10.2020. у 09:15

Пуњене паприке

(Фото Пиксабеј)

Потребно је

  • 8 до 10 црвених паприка, већих
  • 500 г млевеног меса
  • 2 до 3 шаргарепе
  • пола корена целера
  • 150 г пиринча
  • главица црног лука
  • со
  • бибер
  • мало уља
  • суви зачин

Месо за надев издинстати с црним луком. Со, бибер и суви зачин стављати по укусу. Шаргарепу и целер опрати и изрендати на ренде. Када је месо скоро готово, додати поврће па заједно оставити на благој ватри још неколико минута. Пиринач обарити у сланој води.

Паприке добро опрати, ножем скинути горњи део да буду без петељки и очистити од семенки. Пунити их надевом од меса, поврћа и пиринча па ређати у дубљи суд да целе могу да буду изложене топлоти. Налити с мало воде и ставити да се кувају. Доливати воду толико да не буду на сувом.

Служити топле с киселим млеком или сезонском салатом.

Коментари3
7b7f1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Dubravka
...pola korena celera?! Znate li koliki je koren celera? Nikako ili malo jer je koren celera dosta jak. Stavim malo svežeg celera, peršunovog lista ili korijena. Povrće sirno naseckam. U meso i povrće stavim pirinač, kada je proprženo, malo supe da se prodinstaju. Sa nedevenim paprikama stavim malo bistre supe, koju pravim od zdravih oljupina luka i povrća, a držim u frižideru. Ili vodu sa malo svežeg peršuna ili sl. i sa tim polivam paprike. Nikada ne korisim veštačke začine.
Зоран Маторац
Непотребно је пунити паприке. Чим пуњена паприка стигне некоме у тањир он узме нож и виљушку па паприку, удешавану са много труда, претвори у безобличну масу. Зато треба, користећи исте састојке, правити мусаку од паприка. То важи и за тиквице, па и за сарму. Резултат у тањиру, већ сам га поменуо, потпуно је исти.
Zoran Markovic
Sve zavisi od ljudi koji jedu. Ja uzivam ne samo u pogledu na punjenu papriku, vec i u njenom ukusu koji je neponovljiv ako je jedete parce po parce. Lepo jelo je poput umetnosti i u njemu treba uzivati svim culima. Nazalost, u pravu ste, postoje i ljudi kojima je samo vazno da napune stomak. Ima nas raznih.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља