четвртак, 28.05.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
уторак, 10.03.2020. у 13:24

Вај-фај пита

(Фото Д. Илић)

 

Потребно је:

За тесто

  • 1 кг брашна тип 400 (меко)
  • пола кафене кашичице соли
  • 50 мл уља
  • 2,5-3 дл хладне воде
  • За фил:
  • 400 г тврдог сира
  • 2 јајета
  • мало соли
  • 50 мл уља

Брашно, со, уље и воду замесити у средње тврдо тесто, и „радити” га барем 15 минута док се све у потпуности не сједини, по потреби додати још мало брашна. Поделити тесто на 5-6 лоптица тежине око 200 г. Сваку истањити оклагијом на дебљину од 1 цм и поставити на науљене послужавнике, а саме јуфке такође премазати уљем и прекрити фолијом да одморе бар 30 минута. На столу лагано развући коре, па их филовати масом од сира и јаја. На крају сваку посути уљем. Кору завити, па савити у облику спирале, и то тако да се свака наредна наставља на крају претходне коре, и слагати их у плех науљен и прекривен папиром за печење. Пећи на 200 степени у загрејаној рерни 25 минута.

Коментари4
2fcd7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Jelena Dabic Pavlovic
Zasto vajfaj?
Haris
Zato što izgleda kao simbol za wi-fi - bežični internet.
Бранислав Станојловић
Не само вај-фај, Jelena, већ и "јуфке", турски за коре за гибаницу.
Ništa novo!
Klasična sirnica! Umesto sira i jaja staviti krompir i biber. Vreme je vaskršnjeg posta. Koliko zaposlenih žena ima vremena za ovo razvlačenje?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља