четвртак, 02.04.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 12:16

Пилетина на ловачки начин

среда, 05.02.2020. у 13:53
(Фото Пиксабеј)


Потребно је:

  • пола шоље црвеног винског сирћета
  • кашичица свежег рузмарина
  • килограм пилетине, исечене на комаде
  • сок од пола лимуна
  • ¼ шоље маслиновог уља
  • со
  • црни млевени бибер, по укусу

У чинији измешајте сирће, рузмарин, со и бибер и оставите да одстоји. Намажите комаде пилетине са свих страна лимуном, посолите и побиберите. Месо треба да одстоји десетак минута.

Загрејте маслиново уље у великом тигању и лагано пржите комаде пилетине, око 30 минута, често их окрећући, док не добију златносмеђу боју. Сипајте раствор са сирћетом преко пилетине и загрејте али стално мешајући да се не залепи за дно тигања. Када се течност укува пилетина је спремна за служење.

Сервира се с пиринчем или с једноставном тестенином. „Алла цачиаторе” се преводи на ловачки начин и обично значи кувано јело од меса или перади. Данас се много састојака додаје овом јелу: шаргарепа, целер, лук и парадајз. Рецепт је, иначе, из Умбрије.


Коментари1
7e64d
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Козјера
Одличан рецепт. Једино што нисмо стављали винско сирће, већ црно вино, а додали смо и црни лук, шаргарепу и целер. Испало је одлично, имао сам утисак да једем фазана или зеца.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља