четвртак, 24.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:43

Поховани патлиџан с преливом од парадајза

недеља, 06.10.2019. у 10:00
(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

 

– један већи патлиџан
– 2 јајета
– брашно
– со
– бибер
– суви зачин

За сос:

– 4 или 5 средњих парадајза
– главица црног лука
– бели лук
– зачини према укусу

Патлиџане опрати и исећи по дужини, затим посолити и оставити 20 минута. Оцедити комаде патлиџана од воде, па поховати на класичан начин, умакањем у брашно и размућена јаја. Када се охлади, поређати на тацну. Зачине додати према укусу.

Сос

На уљу испржити црни лук, додати бели лук и парадајз исечен на ситне комаде и ољуштен. Посолити, побиберити и кувати на лаганој ватри док не почне да се згушњава. Пред крај додати босиљак. Прелити топао сос преко охлађеног похованог патлиџана.


Коментари0
b9ab3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља