четвртак, 17.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 13:30

Бухтле

четвртак, 26.09.2019. у 17:15
(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

 

• 200 мл млека
• кесица сувог квасца
• 750 г брашна
• кашичица соли
• 1 прашак за пециво
• 120 г шећера
• 200 мл јогурта
• 120 г масла (или 100 мл уља)
• тврђа мармелада

У мало топлог млека у ком се отопи кашичица шећера умеша се суви квасац и остави пет минута да квасац „проради”. У међувремену, помеша се брашно с прашком за пециво и мало соли, дода шећер, јогурт и растопљени путер (или уље), а затим и надошли квасац и умеси глатко тесто. Готово тесто изручити на сто посут брашном и поделити га на двадесетак једнаких лоптица. Сваку на длану растањити у кружни облик, али не превише јер мора да задржи фил. У средину круга ставити по кашичицу мармеладе, која мора бити тврда (неко у домаћи, течнији џем стави мало презли или млевених ораха). Прстима скупити ивице теста, завртети, слепити их заједно и обликовати у лоптицу. Слажу се једна до друге у округли пекач или дубљу шерпу тако да слепљени део буде окренут ка дну посуде за печење. Сложене оставити на топлом месту још пола сат. Рерну угрејете на 200 степени и пећи бухтле двадесетак минута док не порумене.


Коментари1
cd775
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Квасац И прашак за пециво?
Зашто додавати прашак за пециво, ако се већ користи квасац?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља