среда, 18.09.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 09:32

Пљескавице од тиквица из рерне

среда, 04.09.2019. у 15:47
(Фото С. Стијовић)

Потребно је:

– 2 тиквице

– 8 кашика кукурузног брашна

– 2 јаја

– зачин, со бибер, мирођија/першун

Добро опрати и нарендати тиквице на крупно ренде, посолити их и оставити око 15 минута да пусте воду. Оцедити и помешати тиквице са брашном и на крају додати два јаја. Зачинити по укусу биљним зачином, першуном или мирођијом. Смеса треба да је густа, тако да количина брашна може мало да варира. Плех обложити папиром за печење, кашиком вадити пљескавице и ређати. Пећи у претходно загрејаној рерни око 20 минута, пред крај их окренути на другу страну и пећи још пар минута.

По жељи служити уз одабране намазе, јогурт или кисело млеко као топло предјело.


Коментари0
bf232
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља