петак, 21.02.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 19:44

Добит Комерцијалне банке у првих пет месеци ове године 29 милиона евра

уторак, 20.06.2017. у 15:54

Резултати Комерцијалне банке су веома значајни и охрабрујући, изјавио је данас Томас Лубек, регионални менаџер за западни Балкан Међународне финансијске корпорације (IFC) која је један од акционара у тој банци.

„Резултати показују да менаџмент и Управни одбор вредно раде, да се труде да Банку воде у добром смеру и да је реструктурирају”, рекао је Лубек.

„Комерцијална банка остварила је значајан добитак у првих пет месеци ове године у износу од око 29 милиона евра”, рекао је на конференцији за новинаре председник Управног одбора Комерцијалне банке проф. др Владимир Круљ. Он је истакао да овај пословни резултат показује да Комерцијална банка поседује велики потенцијал за даљи раст, како на банкарском тржишту Србије, тако и на банкарском тржишту региона, али и указује на њену реалну вредност.

Др Владимир Круљ је објаснио да је ова добит, знатно већа од планиране и значајно већа од оствареног оперативног профита  у истом периоду прошле године, резултат изузетног залагања свих запослених Комерцијалне банке који су предузели низ конкретних корака усмерених ка унапређењу пословања највеће домаће банке и јачању њене тржишне позиције.

„Овај резултат показује да је ојачано поверење грађана и корпоративних клијената у Комерцијалну банку, као лидера на банкарском тржишту Србије, која наставља са јачањем свог пословања и у региону, а све у циљу снажења своје тржишне позиције и вредности”, нагласио је проф. Круљ.

Председник Извршног одбора Комерцијалне банке др Александер Пикер је додао, да је добитак банке од три милијарде и 558 милиона динара, за првих пет месеци ове године (око 29 милиона евра), за једну милијарду и 880 милиона динара већи од добитка планираног Бизнис планом за ову годину.

„У односу на прошлогодишње резултате, односно у првих пет месеци 2016. године, остварени позитиван резултат у пословању Комерцијалне банке бољи је за једну милијарду и 654 милиона динара. Сигуран сам да ће ови позитивни трендови у пословању бити настављени и током 2017. године, тако да ћемо и до краја године имати позитивне билансе”, објаснио је Александер Пикер и додао да су и други показатељи пословања Комерцијалне банке изузетно повољни.

По висини акционарског капитала, Комерцијална банка заузима чврсту другу позицију на банкарском тржишту у Србији, са тржишним учешћем од 12 одсто. Адекватност капитала је 27,2 одсто, што је значајно изнад регулаторног лимита који прописује Народна банка Србије.

По висини штедних улога, Банка је неприкосновени лидер на домаћем финансијском тржишту и та позиција је још једном потврђена. На дан 31. маја 2017. године ниво штедње у Банци износи 1,6 милијарди евра.

Председник Извршног одбора Комерцијалне банке истакао је да је успешно реализован велики пројекат реорганизације банке, као и пословне мреже. Уведен је читав низ нових банкарских услуга и производа, пре свега у сегменту дигиталног банкарства, који су понуду Комерцијалне банке учинили још кориснијом, атрактивнијом и, што је за  акционаре банке врло битно, профитабилнијом. Александер Пикер је најавио даље јачање тржишне позиције банке и скоро увођење нових банкарских услуга.

„Идемо у даљи развој дигитализације и планирамо читав низ нових производа који ће нашим клијентима омогућити квалитетнију услугу и пословање. На тај начин, сигуран сам, постајемо регионални лидер на банкарском тржишту, што је позиција којој ће менаџмент Комерцијалне банке стално тежити”, закључио је Александер Пикер.


Почетна / Специјални додаци /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља