среда, 21.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа

Путин честитао рођендан Михалкову

Председник Русије Владимир Путин честитао је путем видео позива рођендан руском филмском режисеру Никити Михалкову и наздравио му часом шампањца. „Данас желим поново да вам честитам иако радни дан…

2

​Глума ми је у крви

Сунчаног октобарског јутра сусрели смо се са младом харизматичном Анастасијом Еверал, енглеском глумицом, руског порекла која је ових дана боравила у Београду, како би снимила своје сцене са Милошем…

Тркачи оловних ногу

У недељу 11.октобра гледалиште се опростило од домаће криминалистичке серије „Мочвара”, за коју је најтачнија новинарска фраза да „никог није оставила равнодушним”. Прича о четворо полицијских…

5

Смарагдна река Градац

Река Градац није позната попут Колубаре у коју се улива у Ваљеву, али јесте једна од малобројних сачуваних, најчистијих река у Европи. У…

2

Иконе вратити из кафана у домове

Никаква велика славља по ресторанима нису нам потребна, јер је то помодарство и одудара од саме суштине верских празникаKрсну славу…

Радост Европе

„Радост Европе” је највећа и најстарија међународна манифестација дечјег стваралаштва, установљена давне 1969. године поводом Светског…

Зоран Миливојевић за „Политику”: Опонашање других

Живимо у време у којем се многи људи, и млади и одрасли, труде да се другима представе као оригинални, посебни, јединствени, друкчији.…

3

Да ли знате?

Шта је хералдичка књижевност
Књижевност о грбовима * Хералдичка књижевност је поучна књижевност из 13. до 15. века у којој се описују кнежевски грбови, алегорички тумаче и повезују са генеалошким темама и славопојкама кнежевске породице. Касније се јављају професионални песници, херолди, одевени у посебну ношњу и под руководством једног предводника. Ови песници оглашавали су на турнирима у стиховима име и лозинку свог господара, стицали велико турнирско искуство и знали напамет обимне хералдичке каталоге. Појавом грађанства ову улогу преузимају разни говорници на свечаностима, свадбама, стрељачким турнирима и слично. Они служе као аранжери тих приредаба и, потпуно занатски, припремају или рецитују напамет научне пригодне песме.

Хороскоп

Дневни Хороскоп
За 21. октобар 2020
#
Ован

Искористите повољне прилике да унапредите текуће финансије трговином и уносним хонорарним пословима. Послушајте савет искуснијег пријатеља. Уносите више витамина и течности.

#
Бик

Пуни сте енергије и иницијативе. На послу ћете бити предузимљиви и ефикасни. Ако сте предузетник, прави је тренутак да обновите контакте са некадашњим сарадницима и колегама.

#
Близанци

Имате одличне пословне планове. Потрудите се да их реализујете уз подршку искуснијих колега. Ако сте слободног статуса, случајно познанство може прерасти у љубавну везу.

#
Рак

Имате потребу за одмором и разонодом. Пријаће вам да више времена проводите са блиским пријатељима. Финансије се побољшавају, али немојте претеривати са трошењем новца.

#
Лав

Прави је тренутак да се позабавите заосталим кућним пословима и уређењем дома. Ако сте слободног статуса, будите активнији на друштвеним мрежама, упознаћете привлачну особу.

#
Девица

Недостају вам путовања. Имаћете потребу да контактирате рођаке и пријатеље који живе у иностранству. Посветите више пажње млађим члановима породице, потребна им је подршка.

#
Вага

Имате одличне идеје како да унапредите текуће финансије, потрудите се да их реализујете. Ако сте слободног статуса, пожелећете љубавну авантуру са атрактивном млађом особом.

#
Шкорпија

Пријаће вам да више времена проводите са партнером. Прави је тренутак да превазиђете неспоразуме који оптерећују ваш однос. Неопходан је већи опрез са техничким апаратима.

#
Стрелац

Обрадоваће вас повољне пословне вести. Ако сте предузетник, размислите о инвестицијама. Немојте пропустити дружење са блиским пријатељима, уживаћете у одличној забави.

#
Јарац

Прави је тренутак да унапредите пословни статус. Послушајте савет блиског пријатеља. Млађи чланови породице ће вас обрадовати добром вешћу. Избегавајте алкохол и цигарете.

#
Водолија

Имате потребу за одмором и разонодом. Пријаће вам да се осамите. Финансије се побољшавају, али немојте трошити новац на непотребне луксузне ствари. Смањите грицкалице.

#
Рибе

Немојте улазити у расправе са блиским пријатељима, заступате супротстављене ставове. Ако сте слободног статуса, пожелећете да контактирате стару љубав. Коригујте исхрану.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља